Kako napolniti baterije čez dan?

Vaja

Čas za reševanje: 15 minut

VAJA:
Ste že slišali za najboljši in najhitrejši način popoldanskega počitka, ki traja le nekaj minut, a si z njim odpočijemo bolj, kot med spanjem ponoči? Uležite se na posteljo, ena roka naj visi iz postelje, v njej pa naj bo šop ključev. Tik preden zaspite, se bodo mišice roke toliko sprostile, da vam bodo ključi padli iz rok, zvok pa vas bo zbudil. Počitek je končan, vaše »baterije« pa dovolj polne, da zdržijo do večera.
Mogoče se vam ta metoda zdi smešna, a je zelo učinkovita, ker pri njej ne zaspimo, ampak nas pripelje le do stanja med budno zavestjo in spanjem: theta stanje. To je stanje globoke sprostitve, ki nam nudi veliko globlji počitek od spanja.

Popoldanski počitek izvajajte po kosilu nekje med 13. in 15. uro. Kasneje lahko moteče vpliva na nočno spanje.

Avtorica: Darinka Radoja, univ. dipl. biopsih.

Projekt omogoča:

Partnerji projekta:

Projekt »Podaljševanje delovne aktivnosti in zmanjševanje odsotnosti z dela v KRZS – STAR-VITAL: Združeni ukrepi za vitalnost starejših delavcev«. Naložbo financirata Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada ter Republika Slovenija, in sicer Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Naložba se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, v okviru 8. prednostne osi: »Spodbujanje zaposlovanja in transnacionalna mobilnost delovne sile«, 8.3. prednostne naložbe: »Aktivno in zdravo staranje«, 8.3.1. specifičnega cilja »Podaljševanje in izboljšanje delovne aktivnosti starejših, vključenih v ukrepe«.